Koti, sisustus ja siivous


 

 
 
Kun oikein pääset helpon elämän makuun ruuanlaitossa niin ala toki soveltamaan samaa myös muussa kotielämässä. Ei sisustukseen ja siivoaimiseenkaan ole mikään pakko uhrata koko elämäänsä. Ihan ensimmäisenä kannattaa lähteä liikkeelle siitä ajatuksesta, että kun ei sotke paljon niin ei tarvi siivotakaan paljon: Sisusta kotisi niin, että kaikille esineille on oma paikkansa, josta se on helppo ottaa ja johon se on helppo laittaa käytön jälkeen. Näin kun hoidat sisustussuunnittelun ja opettelet toimimaan jokapäiväisessä elämässä niin siivouspäivänä sinun ei tarvitse alkaa järjestelemään tavaroita ja käyttämään kaikkia mahdollisia siivouksen apuvälineitä.
Yksi tuttuni on invalidi ja hänen elämäänsä kuuluvat kaikki mahdolliset inva apuvälineet. Siivoaminen ei ole mitenkään helppoa tällaiselle ihmiselle, joten on hyvin tärkeää, että kaikille tavaroille on oma paikkansa: inva-wc apuvälineet säilytetään vessassa ja ruokailun apuvälineet keittiössä. Kaverilla on lisäksi tuttu sisustussuunnittelija Vantaa -nimisellä paikkakunnalla, ja tältä hän on kysellyt hyviä vinkkejä kodin sisustussuunnitteluun.
Sitten kun siivotaan niin ei tosiaan enää järjestellä tavaroita vaan keskitytään itse asiaan.
Ei muuta kuin ikkunat auki, että saat läpivedon kämppään. Sitten pölyjen pyyhkiminen pöydiltä ja tasoilta, seuraavaksi imurointi ja sen perään moppaus. Koko homma on hetkessä valmis, kämppä on siisti ja tuoksuu raikkaalta.
 


 

 
 
Copyright © 2006-2016 Yhteystiedot: Civil Eats, Helsinki, civileats@civileats.org