Rasvaimu


 

 

Rasvaimu on plastiikkakirurginen toimenpide, johon on hakeuduttu pääasiassa esteettisistä syistä. Asiakas haluaa kohentaa ulkonäköään vähentämällä rasvakudoksen määrää tietyiltä kehon alueilta. Varsinaista lihavuutta tai sen aiheuttamia sairauksia rasvaimulla ei voi hoitaa eikä myöskään näitä sairauksia etukäteen ehkäistä.

Kasvojen alueella posket ja leuan seutu, kaula, käsivarret, vatsan alue, rinnat, kyljet, reidet ja pakarat ovat tyypillisiä rasvaimukohteita. Toimenpide tehdään joko nukutuksessa, selkäydinpuudutuksessa tai paikallispuudutuksessa toimenpiteen laajuudesta ja luonteesta riippuen. Vesisuihkuavusteinen rasvaimutekniikka (WAL) on nykyään käytetyin menetelmä. Se on aiempaa tekniikkaa hellävaraisempi ja lyhentää toimenpiteen jälkeistä toipumisaikaa. 
Helsingin seudulla rasvaimuja tekee www.stadinplastiikkakirurgia.fi/rasvaimu/.

Toimenpiteen hinnoissa on vaihtelua rasvaimun laajuden mukaan. Esimerkiksi pienehkön nk. kaksoisleuan rasvaimun hintataso on tuhannen euron luokkaa. Laaja reisien tai vatsan alueen rasvaimu jälkitarkastuksineen on viiden tuhannen euron luokkaa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto saa vuosittain muutamia valituksia toimenpiteen hinta-laatusuhteesta. Osa asiakkaista on jo usean vuoden ajan hakeutunut halvemman hintason maihin ulkomaille rasvaimuun. Viroon pääsee www.medimatkat.fi/terveyspalvelut/rasvaimu/.

Asiakkaan tullessa ensikäynnille klinikalle keskustelemaan aiheesta on hyvä kartoittaa hänen toiveitaan ja odotuksiaan. Sen jälkeen löytää sopivin menetelmä ja suunnitella yhdessä toimenpiteen laajuus. Myös odotusten realistisuutta, haavojen hoitoa, kipulääkityksen tarvetta, mustelmien ja turvotuksen paranemista, ihon kimmoisuuden palautumista ja kirurgisen toimenpiteen sisältämiä yleisiä riskitekijöitä on syytä jo etukäteen asiakkaalle valaista. Moniin muihinkin ulkonäköasioihin haetaan apua leikkauksilla, yksi yleisimmistä on rintojen suurennus, siitä lisää www.espacesjeunes.com/page16.php.

Rasvaimut toteutetaan yksityissairaaloissa ja -klinikoilla. Vastuullisena lääkärinä on kirurgin koulutuksen saanut plastiikkakirurgi. Toimenpide kestää laajuudesta riippuen noin tunnista useampaankin tuntiin. Toipumisajoissa on vaihtelua toimenpiteen laajuudesta ja asiakkaiden yksilöllisistä ominaisuuksista johtuen muutamista viikoista muutamaan kuukauteen. Ymmärrettävästi esteettisesti parhaat hoitotulokset saavutetaan nuorilla ja nuorehkoilla henkilöillä, kun ihon kimmoisuusominaisudet ovat vielä tallella.


 


     
           
           
           
           
 
Copyright © 2006-2016 Yhteystiedot: Civil Eats, Helsinki, civileats@civileats.org